Császármorzsa rizsdarából | Recept

Verhetetlen kedvenc, amin szinte verekedés folyik, kinek mennyi jusson, az a császármorzsa. A férjem szerint nincs ennél jobb desszert.

Úgy gondoltam, ezt a receptet veletek is megosztom, próbáljátok ki, kóstoljátok meg.

Hozzávalók:

  1. 20 dkg rizsdara
  2. 3,5 dl növényi tej
  3. 1 csom. vaníliás cukor
  4. 2 ek cukor vagy cukorhelyettesítő
  5. 3 db tojás
  6. citromhéj (opcionális)
  7. zsiradék a sütéshez

A rizsdarát beáztatjuk a növényi tejbe. Ameddig állni hagyjuk, elkészítjük a többit: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a három tojássárgáját is fehéredésig keverjük a cukorral (és a végén belereszeljük a citromhéjat). A tejes-rizsdarás masszába beleöntjük a tojássárgájás keveréket, majd beleforgatjuk a felvert habot. A serpenyőbe olajat öntünk (lehet vajat is használni, ha nem tejérzékeny valaki, vagy kókuszzsírt), és ha felforrósodott, beleöntjük az egész masszát. Fakanállal apró darabokra szaggatjuk, és addig sütjük, még aranybarna nem lesz. Házi baracklekvárral fogyasztjuk mi 😊

Jó étvágyat!

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email