Csirkés-gombás burgonyás egytálétel

Gyorsan elkészíthető, laktató fnomság.

ADAG

3

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ:

~50 perc

KALÓRIA/FŐ:

578

FOGYASZTÁS:

főétel

Elkészítés

Magas fokozaton olajon megpirítjuk a szalonnát, hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, passzírozott fokhagymát. Beleöntjük a kockára vágott csirkemellett, fehéredésig pirítjuk, majd beleöntjük a kockára vágott burgonyát is, megszórjuk a liszttel. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint oregánót és majorannát is teszünk rá, majd felöntjük a vízzel és tejszínnel. Megvárjuk, míg felforr. Közepes fokozaton hagyjuk, hogy megfőljön a krumpli, majd addig forraljuk, míg sűrű szaftos nem lesz. Összevágjuk a póréhagymát, rátesszük és lehúzzuk a tűzhelyről.

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db kisebb hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csík zsírszalonna (igény szerint lehet több/kevesebb)
  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg pucolt gomba
  • 45-50 dkg csirkemell
  • 50 dkg burgonya kockára vágva
  • só, bors, majoranna, oregánó (ízlés szerint)
  • 400 ml víz
  • 3 dl növényi tejszín
  • 2 ek rizsliszt

ELSŐ LÉPÉS

Megtisztítjuk a zöldségeket. A húst kockára vágjuk, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a vöröshagymát aprítjuk, a meghámozott krumplit kockára vágjuk, a megpucolt gombát vékonyra szeleteljük és a szalonnát is kockára vágjuk. 

MÁSODIK LÉPÉS

Magas fokozaton olajon megpirítjuk a hagymát a szalonnával.

HARMADIK LÉPÉS

A megpirított hagymához és szalonnához hozzáadjuk a gombát és a passzírozott fokhagymát.

NEGYEDIK LÉPÉS

Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk, ezt követően hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és megszórjuk a rizsliszttel. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint oregánót és majorannát is teszünk rá. Felöntjük vízzel és tejszínnel. 

ÖTÖDIK LÉPÉS

Közepes fokozaton hagyjuk, hogy megfőljön a krumpli, majd addig forraljuk, míg sűrű szaftos nem lesz. Az összevágott újhagymát rátesszük és lehúzzuk tűzhelyről.

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email