Gyorsan elkészíthető, laktató fnomság.
ADAG
3
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ:
~50 perc
KALÓRIA/FŐ:
578
FOGYASZTÁS:
főétel
Elkészítés
Magas fokozaton olajon megpirítjuk a szalonnát, hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, passzírozott fokhagymát. Beleöntjük a kockára vágott csirkemellett, fehéredésig pirítjuk, majd beleöntjük a kockára vágott burgonyát is, megszórjuk a liszttel. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint oregánót és majorannát is teszünk rá, majd felöntjük a vízzel és tejszínnel. Megvárjuk, míg felforr. Közepes fokozaton hagyjuk, hogy megfőljön a krumpli, majd addig forraljuk, míg sűrű szaftos nem lesz. Összevágjuk a póréhagymát, rátesszük és lehúzzuk a tűzhelyről.
HOZZÁVALÓK:
- 2 db kisebb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csík zsírszalonna (igény szerint lehet több/kevesebb)
- 2 szál újhagyma
- 20 dkg pucolt gomba
- 45-50 dkg csirkemell
- 50 dkg burgonya kockára vágva
- só, bors, majoranna, oregánó (ízlés szerint)
- 400 ml víz
- 3 dl növényi tejszín
- 2 ek rizsliszt
ELSŐ LÉPÉS
Megtisztítjuk a zöldségeket. A húst kockára vágjuk, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a vöröshagymát aprítjuk, a meghámozott krumplit kockára vágjuk, a megpucolt gombát vékonyra szeleteljük és a szalonnát is kockára vágjuk.
MÁSODIK LÉPÉS
Magas fokozaton olajon megpirítjuk a hagymát a szalonnával.
HARMADIK LÉPÉS
A megpirított hagymához és szalonnához hozzáadjuk a gombát és a passzírozott fokhagymát.
NEGYEDIK LÉPÉS
Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk, ezt követően hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és megszórjuk a rizsliszttel. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint oregánót és majorannát is teszünk rá. Felöntjük vízzel és tejszínnel.
ÖTÖDIK LÉPÉS
Közepes fokozaton hagyjuk, hogy megfőljön a krumpli, majd addig forraljuk, míg sűrű szaftos nem lesz. Az összevágott újhagymát rátesszük és lehúzzuk tűzhelyről.