Gluténmentes mézeskalács

ADAG

kb. 50 db

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ:

20 perc + hűtés, gyúrás, szaggatás

FOGYASZTÁS:

desszert

Elkészítés

A mézet és a margarint egy edényben felolvasztjuk, majd félre tesszük. Belereszeljük a narancs és citron héját. A tojásokat a porcukorral habosra felverjük, a lisztet pedig összekeverjük a mézeskalács fűszerkeverékkel. Ezután a lisztes keverékbe öntjük a mézes egyveleget és a tojásos masszát, majd az egészet robotgéppel sűrű masszává keverjük, végül folpackba csomagoljuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Amikor lehűlt a tészta, kinyújtjuk, szaggatjuk és 190 fokon 8 perc alatt barnára sütjük.

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g gluténmentes liszt
  • 2 db tojás
  • 150 g tejmentes margarin
  • 90 g porcukor
  • 1 tk szódabikarbona
  • 120 g méz
  • 2,5 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • citrom, narancs reszelt héja (opcionális)

ELSŐ LÉPÉS

A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket.

MÁSODIK LÉPÉS

A mézet a margarinnal megolvasztjuk, majd beletesszük a citrom, narancs reszelt héját.

HARMADIK LÉPÉS

A tojásokat a cukorral habosra felverjük.

NEGYEDIK LÉPÉS

A liszthez hozzáadjuk a mézes keveréket és a tojásos masszát, majd robotgéppel sűrű tésztává keverjük.

ÖTÖDIK LÉPÉS

Folpackba csomagoljuk és pár órát hűtőben pihentetjük.

HATODIK LÉPÉS

A lehűlt tésztát kinyújtjuk, szaggatjuk, majd 190 fokon 8 perc alatt megsütjük őket.

HATODIK LÉPÉS

 A cukormázhoz 1 tojásfehérjét kb.180-200 g porcukorral kikeverünk, kidíszítjük a mézeskalácsokat, és 100 fokra visszatesszük száradni pár perc erejéig. 

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email