ADAG
kb. 50 db
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ:
20 perc + hűtés, gyúrás, szaggatás
FOGYASZTÁS:
desszert
Elkészítés
A mézet és a margarint egy edényben felolvasztjuk, majd félre tesszük. Belereszeljük a narancs és citron héját. A tojásokat a porcukorral habosra felverjük, a lisztet pedig összekeverjük a mézeskalács fűszerkeverékkel. Ezután a lisztes keverékbe öntjük a mézes egyveleget és a tojásos masszát, majd az egészet robotgéppel sűrű masszává keverjük, végül folpackba csomagoljuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Amikor lehűlt a tészta, kinyújtjuk, szaggatjuk és 190 fokon 8 perc alatt barnára sütjük.
HOZZÁVALÓK:
- 500 g gluténmentes liszt
- 2 db tojás
- 150 g tejmentes margarin
- 90 g porcukor
- 1 tk szódabikarbona
- 120 g méz
- 2,5 tk mézeskalács fűszerkeverék
- citrom, narancs reszelt héja (opcionális)
ELSŐ LÉPÉS
A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket.
MÁSODIK LÉPÉS
A mézet a margarinnal megolvasztjuk, majd beletesszük a citrom, narancs reszelt héját.
HARMADIK LÉPÉS
A tojásokat a cukorral habosra felverjük.
NEGYEDIK LÉPÉS
A liszthez hozzáadjuk a mézes keveréket és a tojásos masszát, majd robotgéppel sűrű tésztává keverjük.
ÖTÖDIK LÉPÉS
Folpackba csomagoljuk és pár órát hűtőben pihentetjük.
HATODIK LÉPÉS
A lehűlt tésztát kinyújtjuk, szaggatjuk, majd 190 fokon 8 perc alatt megsütjük őket.
HATODIK LÉPÉS
A cukormázhoz 1 tojásfehérjét kb.180-200 g porcukorral kikeverünk, kidíszítjük a mézeskalácsokat, és 100 fokra visszatesszük száradni pár perc erejéig.