Gluténmentes nudli variációk

GLUTÉNMENTES MÉZESKALÁCS

Illatos, elmaradhatatlan karácsonyváró édesség

ADAG

kb 50 db

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ:

15 perc + szaggatás, sütés

FOGYASZTÁS:

karácsonyi desszert

Elkészítés

A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük és még melegen összenyomjuk. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, és annyi lisztet, hogy gyúrható tésztát kapjunk (nálam ez kb.130-150 g liszt volt most). Adunk hozzá 2 ek porcukrot is.

Vékony nudlikat formázunk belőle, és több részletben bő, enyhén sós vízben kifőzzük (vízfelszínre emelkedés után kb 3 perc – vastagságtól függően). 

Pirított zsemlemorzsába, cukros mákba forgatjuk. Lekvárral tálaljuk. 

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g pucolt burgonya
  • 1 db tojás
  • kb. 150 g gluténmentes liszt
  • 2 ek porcukor
  • só a vízbe
  • lekvár

ELSŐ LÉPÉS

Egy edénybe vizet forralunk egy kevés sóval.

MÁSODIK LÉPÉS

A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és a forrásban lévő vízben megfőzzük. Ha megfőtt, még forrón krumplinyomóval összenyomjuk. Megvárjuk, még kihűl.

HARMADIK LÉPÉS

Egy újabb edényben vizet forralunk a nudliknak. A kihűlt krumplit a tojással, liszttel, porcukorral összegyúrjuk. 

NEGYEDIK LÉPÉS

Olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. 

ÖTÖDIK LÉPÉS

Az összegyúrt tésztából hosszú csíkokat formázunk, vékony nudli formára sodorjuk, kicsi darabokra vágjuk, és a forró vízben több részletben kifőzzük, majd leszűrjük.

HATODIK LÉPÉS

A kész nudlikat pirított darába forgatjuk és lekvárral, porcukorral tálaljuk.

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email