„TATAI PATARA 1597” – Török kori történelmi fesztivál

Ahogy a sajtótájékoztatón Tata polgármestere, Michl József fogalmazott: „Újabb szép esztendő elmúlt, a gondjainkat félretehetjük, jöhet három nap gondtalan háborúzás.” A tizenötödik évforduló alkalmából repüljünk vissza az időben, nézzük meg, honnan indult ez a ma már nemzetközileg is elismertté vált fesztivál.

Ezen apropó alkalmából Zombori Mihállyal, a Patara megálmodójával is beszélgettem, aki tizenhét évig dolgozott a Forma-1 sajtóirodáján, majd a MOL és a Porsche Hungária rendezvényszervezőjeként is tevékenykedett. Elmondta, hogy a Patara ötlete személyes indíttatású volt: hazaköltözve Tatára jött az ötlet a családdal és a szoros baráti körrel, hogy kellene egy olyan rendezvényt szervezni, amely egyrészt leköti a szellemi kapacitásukat, másrészt hiánypotóló lesz a város életében.

„Olyan szegmenst kerestünk, ami innen még hiányzott. Tatán itt van Zsigmond vára, természetesen elsőként a történelem felé fordultunk. Kis Juci muzeológus segítségével jutottunk el oda, hogy van egy történelmi esemény, amely kifejezetten ehhez a várhoz kapcsolódik.”

A bejegyzés további tartalmát a Kollektív Magazin oldalán olvashatod.

ELOLVASOM

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email